Drupal, içerik yönetiminde sağladığı esneklikle öne çıkan bir platformdur, ancak modern projelerde kullanılan Bootstrap, Next.js, React, Vue.js ve Tailwind CSS gibi ön yüz framework’leriyle de etkili bir şekilde entegre edilebilir.
Drupal, esnekliği, güvenliği ve özelleştirilebilir yapısıyla her türlü web projesi için güçlü bir çözüm sunuyor. Drupal projelerinde en iyi performansı elde etmek ve projeyi en verimli şekilde yönetmek için bazı modüller büyük önem taşıyor. İşte 2024 yılında mutlaka kullanmanız gereken, işinizi kolaylaştıracak 20 Drupal modülü.
Günümüzde büyük markalar, dijital dünyada başarılı olabilmek için yalnızca statik web sitelerine değil, sürekli değişen ve gelişen dijital dinamiklere uygun çözümler arıyorlar. Bu noktada, kurumsal firmalar için dijital dönüşüm stratejilerinin bir parçası olarak, güncel ve dinamik sayfalara sahip olmak büyük bir önem taşır.
Drupal, sürekli gelişen ve açık kaynak topluluğu tarafından aktif olarak desteklenen bir içerik yönetim sistemi (CMS) olarak kendini kanıtlamış durumda. Drupal 11’in çıkışı ise hem geliştiriciler hem de site yöneticileri için heyecan verici yenilikler sunuyor. Peki, Drupal 11, geliştiriciler için hangi yenilikleri getiriyor ve bu değişiklikler projelerinize nasıl yansıyacak?
Dijital dünyada güvenlik ihlalleri ve veri sızıntıları gün geçtikçe daha kritik bir sorun haline geliyor. İçerik yönetim sistemleri (CMS) arasında güvenliğin öncelik olduğu projelerde doğru platformu seçmek çok önemli. Bu bağlamda, Drupal sunduğu gelişmiş güvenlik özellikleri ve güvenlik odaklı yaklaşımıyla diğer CMS'lerin önüne geçiyor. Peki, Drupal neden güvenlik konusunda diğer platformlardan daha üstün ve neden büyük projeler için ideal bir tercih?
Headless CMS, Geleneksel (Monolitik) CMS’lerden farklı olarak yalnızca içerik yönetim fonksiyonlarını sunan bir CMS türüdür. “Headless” terimi, sistemin yalnızca içerik yönetimi arka ucu (backend) sunduğu ve içerik sunumuyla ilgili ön yüz (frontend) işlemlerini gerçekleştirmediği anlamına gelir. İçerik, API'lar aracılığıyla dağıtılır ve farklı ön yüz uygulamaları tarafından sunulabilir.
Drupal ve WordPress, hem güçlü hem de zayıf yönlere sahip iki popüler CMS'dir. Drupal, özellikle kurumsal ve büyük ölçekli web siteleri için daha uygundur. Gelişmiş güvenlik, yüksek performans ve özelleştirme özellikleriyle öne çıkar.
Yapay zeka (AI), son yıllarda web sitesi yönetimi ve içerik yönetim sistemlerinde (CMS) büyük dönüşümlere yol açtı. Drupal gibi güçlü CMS platformlarıyla entegre edildiğinde, yapay zeka teknolojileri web sitesi yönetimi ve içerik üretim süreçlerinde önemli avantajlar sağlar.
GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ
+90 262 678 8872
+90 216 706 12 58
[email protected]
151 West Green Road, London, England
+44 203 815 6478
112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711
+1 (740) 666 6255
Hinterbergstraße 2765207 WiesbadenDeutschland
+49 (0) 6151 – 492 70 23