Ana içeriğe atla

2024 Olmazsa Olmaz Drupal Modülleri: İşinizi Kolaylaştıracak 20 Modül

Drupal, esnekliği, güvenliği ve özelleştirilebilir yapısıyla her türlü web projesi için güçlü bir çözüm sunuyor. Drupal projelerinde en iyi performansı elde etmek ve projeyi en verimli şekilde yönetmek için bazı modüller büyük önem taşıyor.
Top Drupart Modules

1. Admin Toolbar

Drupal’ın varsayılan yönetim menüsünü geliştiren bu modül, yöneticilerin sayfalara ve araçlara daha hızlı erişmesini sağlar. Yönetici arayüzü üzerinde geliştirilmiş bir deneyim sunar ve zaman kazandırır.

2. Pathauto

Sayfa URL’lerini otomatik olarak SEO uyumlu hale getirir. Manüel olarak her sayfa için URL yapılandırmanıza gerek kalmadan, içerikler için anlamlı ve arama motoru dostu URL'ler oluşturur.

3. Webform

İleri düzeyde form oluşturma yeteneği sunar. İletişim formları, anketler, başvuru formları ve kullanıcı bilgisi toplamak için idealdir. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde form yönetimi çok kolaydır.

4. Paragraphs

Drupal içerik yöneticilerine daha esnek bir içerik oluşturma deneyimi sunar. Modüler içerik oluşturmayı kolaylaştırır, böylece sayfa yapılarını blok bazlı inşa edebilirsiniz.

5. Metatag

Sayfalar için otomatik olarak meta veriler oluşturmanıza olanak tanır. Sayfa başlıkları, açıklamalar ve diğer meta veriler SEO optimizasyonu için kullanılabilir.

6. Views

İçeriklerinizi listelemek ve görselleştirmek için güçlü bir araçtır. Örneğin, belirli filtrelere göre içerik listeleri oluşturmak veya dinamik sayfa yapıları kurmak için kullanılır.

7. Devel

Debugging ve performans izleme için tasarlanmış bir modüldür. Aynı zamanda, API'lerle çalışma süreçlerini hızlandırır ve geliştiricilere projelerinde hız kazandırır.

8. Redirect

Hatalı URL’leri doğru adreslere yönlendirmeyi sağlar. Bu sayede, 404 hatalarını ve SEO'da olumsuz etki yaratabilecek hatalı bağlantıları önlemiş olursunuz.

9. Security Kit

Web sitenizin güvenliğini artırmak için kapsamlı güvenlik önlemleri sunar. Özellikle XSS (cross-site scripting) ve CSRF (cross-site request forgery) gibi güvenlik açıklarına karşı koruma sağlar.

10. SimpleSAMLphp Authentication

Drupal sitenizi tek oturum açma (SSO) ve OAuth gibi kimlik doğrulama protokolleriyle entegre etmenizi sağlar. Özellikle kurumsal projelerde kullanıcı yönetimi kolaylaştırır.

11. Entity Browser

Medya dosyalarını ve içerik varlıklarını yönetmenizi sağlar. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde medya yönetimi projelerinde hız kazandırır.

12. Google Analytics

Drupal sitenizi Google Analytics ile entegre ederek web trafiğini izleme ve analiz yapma imkanı tanır. Kullanıcı davranışlarını izleyebilir ve trafiğinizi detaylı olarak raporlayabilirsiniz.

13. JSON

Headless CMS projeleri ve API-first projelerde içeriklerin JSON formatında dışa aktarılmasını sağlar. Modern API entegrasyonları için güçlü bir altyapı sunar.

14. CKEditor 5

Drupal 11 ile birlikte gelen yeni bir içerik editörüdür. İçerik yöneticilerine modern ve gelişmiş bir düzenleme deneyimi sunar. Sürükle-bırak desteği, gelişmiş stil seçenekleri ve içerik bloğu yönetimi özellikleri ile içerik üretimini kolaylaştırır.

15. Content Moderation

İçeriklerin yayınlama sürecini kontrol etmek için kullanılır. Onay süreçleri oluşturabilir ve içeriklerin yayına girmeden önce belirli aşamalardan geçmesini sağlayabilirsiniz.

16. File Entity Browser

Dosya yönetimi iş akışlarını düzenler. Özellikle medya odaklı projelerde, dosyaların doğru bir şekilde organize edilmesini sağlar.

17. Scheduler

İçeriklerin belirli bir tarihte otomatik olarak yayınlanmasını veya yayından kaldırılmasını sağlar. Özellikle blog gönderileri, etkinlik duyuruları ve promosyonlar gibi zamanlama gerektiren içerikler için idealdir.

18. Search API

Drupal sitelerinde özelleştirilebilir ve güçlü arama işlevselliği sağlar. Karmaşık içerik yapılarında kullanıcıların aradıkları bilgilere kolayca ulaşmasını sağlar.

19. Social Media Links

Sosyal medya entegrasyonları ve paylaşım düğmeleri eklemenizi sağlar. İçeriklerinizi sosyal medya platformlarına kolayca yaymanıza yardımcı olur.

20. Commerce

Drupal’ı e-ticaret çözümlerine dönüştürmek için kullanılır. Online satış platformu kurmak için özelleştirilebilir ve güçlü bir modüldür.

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]