Ana içeriğe atla

Web Sitenizi Optimize Edin

Web siteleri yaşayan, canlı ortamlar olmalıdır, zaman zaman gözden geçirilmeli, aksayan yönleri düzeltilmelidir.
Veli Akçakaya
Veli Akçakaya Drupal Developer
5 dakika okuma süresi
web-sitenizi-optimize-edin

Web sitenizi nasıl daha iyi duruma getireceğiniz konusunda herhangi bir fikriniz yoksa veya bu işe nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazımızı mutlaka okuyun. Web sitenizi ziyaretçileriniz için daha faydalı ve kullanışlı hale getirmek hiç de zor değil.

Peki nerede başlayacağız, öncelikle bir web tasarım firması ile çalışmanızı tavsiye ederiz, işini bilen profesyonel bir ekip zaten sizin için gerekli tüm düzenlemeleri yapacaktır. Ancak kendiniz bu optimizasyonu yapmak isterseniz aşağıdaki konuları dikkate alabilirsiniz.

  • Sosyal medya özellikle kişisel amaçlı kullanılsa bile, ziyaretçilerinizin sitenizi paylaşmalarına olanak sağlayan sosyal medya paylaşım butonlarını mutlaka ekleyin. Google gibi arama motorları algoritamalarında sosyal medya beğenilerine ciddi önem veriyor.
  • Etkileşimi ön planda tutun, ziyaretçilerinizin size kolayca ulaşmasını, fikirlerini rahatça sizinle paylaşabilecekleri geri bildirim ve iletişin kanalları oluşturun ve bunları ön plana çıkarın.
  • Web sitenizde telefon numaranızı mutlaka yayınlayın ve bu numaranın ulaşılabilir olmasını sağlayın, müşterileriniz satın alma kararı vermeden önce sıcak bir ses duymak isteyebilir.
  • Verdiğiniz hizmetleri sektör raporları ile destekleyin, bu müşterilerinizin karar verme durumunu olumlu yönde etkileyecektir.
  • Web sitenizin mümkün olduğunca basit ve kullanışlı olmasını sağlayın, gerekirse kullanışlılık testi yapan firmalardan destek alabilirsiniz. Web site tasarımınızın size özgü olmasına dikkat edin, hazır tasarımlar ve stok fotoğraflardan mümkün olduğunca kaçının.
  • İletişim & Ulaşım sayfanızı tekrar gözden geçirin, eğer müşterileriniz ofisinizi sık sık ziyaret ediyorsa mutlaka yol tarihi ekleyin.
  • Web sitenizin mobil ve tablet cihazlar ile uyumlu hale getirin.
  • Web sitenizde mutlaka aksiyon olmalı, satın al, ara, iletişime geç, şunu gör, vs. gibi kullanıcının yapmasını istediğiniz aksiyonları ön plana çıkarın.
  • Kolay kullanılabilir ve basit bir menu yapısı oluşturun.
  • Web sitenizde yüklenmeyen dosyalar, css hataları, farklı tarayıcılar, mobil uyumluluk, hız vb. gibi teknik hiçbir sorun olmamasına dikkat edin.

Web sitenizin optimize edilmesi konusunda size yardımcı olmak isteriz, lütfen bizimle iletişime geçin.

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]