Ana içeriğe atla

İnternet Sitesi Kurma

Web sitesi kurma stratejik bir iştir, amaçları ve beklentileri net olarak ortaya koymak, bu beklentiler paralelinde web siteleri geliştirmek gerekiyor.
Veli Akçakaya
Veli Akçakaya Drupal Developer
5 dakika okuma süresi
internet-sitesi-kurma

Yeni Türk Ticaret Kanununa göre her firmanın bir web sitesi olmak zorunda, bu konuda bir mecburiyet olunca birçok firma web sitesini yeni kanuna göre yenileyecek veya yeni web sitesi kuracak. Peki Internet Sitesi Kurma işi o kadar basit mi?  Firmalar İnternet Sitelerini Nasıl Kuruyor? Açıkçası web sitesi sahibi olmak çok kolay, wordpress, blogspot gibi blog sitelerinden hızlıca bir web sitesi oluşturabilirsiniz ancak bu web sitesinin size ne faydası olacak, onu iyi planlamak gerekiyor.  Web sitesi kurma işi herşeyden önce stratejik bir iştir, amaçları ve beklentileri net olarak ortaya koymak, bu beklentiler paralelinde web siteleri geliştirmek gerekiyor. İnternetin ilk döneminde web siteleri statik iken artık dinamik ve kullanıcı ile etkileşim içinde olmalı, bu sebeple web siteleri iyi planlanmış ve kullanışlı olmalı. 

Web Tasarım Ajansı mı Bir Tanıdık mı?

Eğer web sitenizi kendi iç kaynaklarınız ile kurma yolunu seçerseniz, kullanışlılık her zaman önceliğinizde olsun, sonrasında kurumsal kimliğinize uygun bir tasarım seçmeniz uygun olacaktır, bazı hazır tasarımlar her ne kadar güzel görünse de özgün bir web sitesine sahip olmak için hazır tasarımlar kullanmayın, özellikle ücretsiz hazır tasarımlar yüzlerce site tarafından kullanıldığı için kullanıcıda güven oluşturamazsınız.

Web sitesi kurmak sanıldığı kadar kolay değildir, işi ehline vermek, işini bilen bir web tasarım firması / web tasarım ajansı ile çalışmak daha doğru bir tercih olacaktır. Web tasarım firmasını seçerken sadece fiyata veya web tasarım firmasının yaptığı işlere bakmayın, eğer o firma ile ilgili başkalarının paylaştığı görüşler varsa onları da dikkate almanızda fayda var. Web tasarım firmasına ne istediğinizi, beklentinizi net olarak aktarın, hatta bunu yazılı olarak yapın. Bazı durumlarda sözlü iletişim yanlış anlamalara sebebiyet verebiliyor. Ne istediğinizi net olarak firmaya ilettikten sonra firmanın işine karışmayın, eğer profesyonel ve işini bilen bir web tasarım firması seçtiyseniz zaten onlar size en iyi tasarımı vereceklerdir. Firmalar ile görüşürken web sitelerini hangi altyapı ile geliştirdiklerini de sormayı unutmayın, web sitesi tamamlandıktan sonraki destek ve içerik güncelleme işini de en başında anlaşmanızda yarar var. 

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]