Ana içeriğe atla

İçerik Yönetim Sistemi (CMS) Seçimi

Başarılı bir web sitesi güncel, doğru ve hızlı bilgi içermelidir.
Veli Akçakaya
Veli Akçakaya Drupal Developer
3 dakika okuma süresi
icerik-yonetim-sistemi-cms-secimi

Web teknolojilerindeki hızlı gelişmelere paralel olarak web sitelerinin içeriklerinin de çok hızlı bir şekilde güncellenmesi gerekmektedir. Bilgi çok hızlı bir şekilde güncelliğini yitirebilmekte ve bu pararlelde web site içerikleri de aynı şekilde güncelliklerini kaybetmektedirler. Web sitelerinin içeriğini yönetmek için içerik yönetim sistemleri kullanılması web sitelerinin daha kullanışlı ve güncel olması için olmazsa olmazlardandır, statik web sitelerinin artık bir kıymeti yok. 

Peki (CMS, Content Management System) içerik yönetim sistemini seçerken nelere dikkat etmeniz gerekiyor:

  • İçerik yönetim sisteminin herşeyden önce esnek ve gelişen dijital teknolojilere ayak uydurması gerekiyor. 
  • Seçeceğiniz içerik yönetim sisteminin çok yüksek web trafiğini yönetebiliyor olması gerekiyor, en iyi gününüzün berbat olmasını istemezsiniz değil mi?
  • Her kurumun kendine has ihtiyaçları ve problemleri vardır, seçeceğiniz içerik yönetim sistemi ihtiyaçlarınızı karşılayabilmelidir. Daha araştırma aşamasında ihtiyaçlarınızı ve mevcut problemlerinizi güzelce belirleyin ve CMS'lerin bu ihtiyaçlarınızın ne kadarını karşıladığını öğrenin.
  • Yazılım için lisans gereksinimlerini de göz önünde bulundurun. Açık kaynak kodlu mu yoksa ücretli bir lisans mı? Lisanslama yöntemleri arasında çeşitli farklar olabiliyor, size maliyetini çıkarın. 
  • Sunucuları kendiniz mi barındıracaksınız yoksa cloud çözümler mi seçeceksiniz? İkisi arasındaki maliyet ve işletim farklarını göz önünde bulundurun.
  • İçerik yönetim sisteminin içerik güncelleyenler açısından ne kadar kullanışlı olduğunu da göz önünde bulundurun.

Açık kaynak kodlu ve ücretli çok sayıda içerik yönetim sistemi var ancak iyi bir ekibiniz varsa açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemleri birçok ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayacaktır. Özellikle Drupal'ı mutlaka incelemenizi öneriyoruz. 

Drupart olarak özellikle drupal çözümleri konusunda hizmet veriyoruz, içerik yönetim sisteminizin veya platformunuzun seçimi için size yardımcı olabilir, lütfen bizimle iletişime geçin.

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]