Ana içeriğe atla

Drupal İle Geliştirilmiş Site Örnekleri

Drupal bir çok kişinin bildiğinin aksine basitçe bir içerik yönetim sistemi değil, içerik yönetim platomfudur. Drupal ile kendi içerik yönetim sisteminizi geliştirebiliyorsunuz.
Seda Aktepe
Seda Aktepe Front End Developer
4 dakika okuma süresi
drupal-ile-gelistirilmis-site-ornekleri

>

Bu kadar esnek ve bu kadar güçlü bir içerik yönetim platformu olunca birçok büyük kurum ve kuruluş tarafından da tercih edilmiştir.Tüm dünyanın yakından tanıdığı kurumlar gibi siz de içerik yönetim platformu seçerken mutlaka sorguladığınız bazı kriterler, yeterlilikler vardır.

Bir içerik yönetim sistemini seçerken dikkat etmemiz gereken çok fazla madde olabilir ama bunların başında Güvenlik, Esneklik, Performans ve  Topluluk Desteği gelmektedir.Aşağıda sıralayacağımız bazı kurumlar da web altyapılarını seçerken benzer kriterlere dikkat etmişlerdir.

Beyaz Saray

Evet, yanlış okumadınız Beyaz Saray’ın resmi sitesi Drupal ile yapıldı ve bu gelişme o zaman Drupal topluluğunda ciddi bir ivmelenmeye sebep oldu.Küresel ilişkileri düşündüğünüzde güvenliğin en önemli olduğu sitenin hiç şüphesiz Beyaz Saray’ın resmi web sitesi https://www.whitehouse.gov/ olduğunu söylemek doğru olacaktır. Beyaz Saray’ın Drupal’a geçişi sonrasında birçok kamu ve özel kurumda altyapılarını Drupal’a geçirme konusunda karar almıştır. Drupal kullanılabilecek en güvenli web altyapısıdır.

NASA

Küresel ölçekte öneme sahip bir kurum sorsalar hiç şüphesiz NASA diye cevap verirsiniz. NASA da Beyaz Saray gibi ön yüzünde Drupal kullanmıştır, yani NASA’nın resmi web sitesi Drupal ile geliştirilmiştir.İçeriğin yoğun olduğu ve farklı farklı kişiler tarafından girişinin yapıldığı ancak bu karmaşa içinde bir de rol bazında içerik yayınlama yetkilendirme sisteminin olduğu komplex bir web sitesinden bahsediyoruz, bu web sitesi Drupal altyapısı ile geliştirilmiştir. Drupal ile çok farklı ihtiyaçları adeta lego parçalarını birleştirir gibi karşılayabilecek sistemler geliştirebiliyorsunuz. Drupal kullanılabilecek en esnek web altyapısıdır.

Grammy Awards

Öyle bir site düşünün ki yılın 364 günü stabil ziyaretçi sayısı ile hizmet veriyor ama yılda bir gün var ki o gün tüm dünya o web sitesini çağırıyor ve hiçbir yavaşlık ve erişim sorunu yaşamıyorsunuz, işte grammy.com böyle bir web sitesi.  Dünyaca ünlü grammy ödüllerinin açıklandığı, bunun dışında çok fazla bilginin yer aldığı grammy.com web sitesi Drupal altyapısı ile geliştirildi. Drupal, hiç şüphesiz kullanılabilecek en hızlı web altyapısıdır.

Yukarıda sıraladığımız üç örnek dışında Drupal ile geliştirilen diğer web sitelerine http://drupal.com/showcases adresinden erişebilirsiniz. Ayrıca Drupal ile geliştirilen web sitelerine ait planlama aşamasından yayınlamaya kadar geçen tüm süreçlerde yaşananlara,   deneyimlere https://www.drupal.org/case-studies adresinden erişebilirsiniz.

Ayrıca bizim geliştirdiğimiz Drupal tabanlı projelere de Referanslarımızdan erişebilirsiniz.

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]