Ana içeriğe atla

Drupal 8 Size Neler Kazandıracak ?

Deneyimli bir Drupal yazılım geliştirme şirketi olarak, Drupal 8’in yeni özelliklerini önceki tecrübelerimize dayanarak doğru bir şekilde değerlendirebiliriz.
Veli Akçakaya
Veli Akçakaya Drupal Developer
3 dakika okuma süresi
drupal-8-size-neler-kazandiracak

Açıkçası süreç her ne kadar uzun olsa da Drupal 8, modern dünyanın ihtiyaçlarını karşılamakta ve giderek daha iyi hale gelmektedir. Drupal, özellikle son sürümü 8 ile birlikte çok daha iyi bir içerik yönetim sistemi oldu.

Şirketiniz için Drupal 8 nasıl bir fayda sağlayabilir? İşinizi Drupal 8 ile nasıl geliştirebilirsiniz? Yeni özellikleri ile daha kolay ve profesyonel bir içerik yönetim platformu olmuş mudur? Bu sorulara aşağıda cevap vereceğiz.

Mobil mobil mobil...

Bugün kullanıcıların çok büyük bölümü artık web sitelerini mobil cihazlarından ziyaret ediyorlar.  Hal böyle olunca da sitenizin mobil uyumlu olması kaçınılmaz bir zorunluluk haline geliyor. Tüm içeriğinizi kullanıcıların ekran boyutlarına sığdırmanız gerekiyor. Masaüstü sitelerden farklı olarak mobil sitenizi çok daha akıllıca tasarlamalı ve ona göre geliştirmelisiniz.

Drupal 8 bu konuda hem geliştiricilere hem de iş sahiplerine birçok yenilik sunuyor. Artık kodlama yaparken website çıktıları mobil cihazlara çok daha uyumlu olarak üretiliyor. Ayrıca mobil cihazlar ile uyumlu temalar ile kolayca web sitenizi kurabilirsiniz. Dolayısıyla, zengin mobil deneyimleri kullanıcılarınıza sunmak istiyorsanız, Drupal 8 kullanın.

Hızlanın!

Google arama sonuçlarını çok fazla kritere göre belirliyor, bunlardan birtanesi de web sitelerin hızıdır.Drupal 8 geliştirilirken en önemli hedeflerden bir tanesi de hızlı bir içerik yönetim sistemi geliştirmekti ve öyle de oldu. Özellikle Drupal 8 çekirdeğinde gelen “Big Pipe” teknolojisi ile web siteleri çok daha hızlı yükleniyor. Çok daha iyi çalışan bir ön bellek (cache) sistemi geliştirilmiş.

Drupal 8 ile geliştiriciler için de daha hızlı web siteleri geliştirmek için çok fazla seçenek sunuluyor. Yeni kütüphane (library) yapısı ile sadece ihtiyacınız olan Javascript, CSS dosyaları yükleniyor, javascript yüklemeleri varsayılan olarak sayfanın sonunda yapılıyor.

Daha Güvenli!

Drupal 8 ile çok daha güvenli bir web siteniz olabilir. Drupal 8 ile yapılan en önemli değişikliklerden biri de Symfony ile birlikte OOP (Nesneye dayalı programlama) modeline geçiş ve Twig şablon motorunun kullanılmasıydı. Hem Symfony hem de Twig yapıları gereği çok daha ileri seviye güvenlik sağlar.

Drupal’ın güvenli olmasının çok sebebi var, bunlardan biri de açık kaynak kodlu olarak geliştiriliyor olmasıdır. Birçok geliştirici tarafından geliştirilen açık sistemler kötü niyetli kişiler tarafından manipüle edilemez.

Ölçeklenebilirlik

Drupal 8 ile karmaşık, etkileşimli ve özelleştirilebilir web siteleri ve web uygulamaları oluşturabilirsiniz. Kompleks özelliklere sahip web siteleri normalde oldukça yavaş çalışır. Bununla birlikte, Drupal 8 akıllı ön belleğe alma sayesinde, yoğun trafiğe sahip web sitelerini hızlı bir şekilde çalıştırır. Bu, diğer sistemlere göre ciddi bir avantaj sağlıyor.

Drupal 8 tüm dünyadaki birçok büyük ve küçük organizasyon tarafından kullanılmaktadır. Siz de ister kurumsal web siteniz isterseniz intranet veya farklı bir web uygulamanız için Drupal 8 kullanabilirsiniz.

Entegre

Drupal 8, içerik yönetimi ve dijital deneyim yönetimi için de mükemmel bir platformdur. Drupal siteleriniz mevcut ve gelecekteki dijital teknolojilerinizle kolayca entegre olabilir. Adeta bir lego gibi dijital ihtiyaçlarınız kapsamında Drupal web sitenizi yapılandırabilir, farklı sistemler ile entegre edebilirsiniz. Drupal 8 ayrıca müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) için size esnek ve güçlü bir çözüm sunar, bununla beraber sosyal ağlar ile entegre edebilirsiniz.

Çoklu Dil Desteği!

Drupal 8 ile gelen yeniliklerden biri de çoklu dil seçeneklerinin çekirdeğe dahil olmasıydı. Daha web sitenizi kurarken hangi dil’de olacağını seçebilirsiniz ve tüm kurulum ve yapılandırmalar kendi dilinizde yapılır. Çok dilli özellikleri sayesinde hızlı ve kolay içerik ve arayüz çevirileri yapabilirsiniz.

Rakiplerinizden farklı olun!

Drupal 8 mükemmel web siteleri oluşturabilmeniz için geliştirildi. Size, sitenin genel görünümü hakkında karar verme özgürlüğü verir, esnek ve ihtiyacınıza özel web siteleri geliştirebilmenizi sağlar.  Drupal topluluğu tarafından geliştirilen binlerce tema ve modül ile web sitenizi genişletebilir, yeni fonksiyonlar katabilirsiniz.

Arkasında harika bir topluluk olan Drupal 8, tüm dijital pazarlama taleplerinizi karşılayabilir. Dolayısıyla, Drupal 8'e geçmek, işletmeniz için çok önemli bir kazanım ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlayan önemli bir yatırımdır.

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]