Ana içeriğe atla

Web sitesinizi bir işletmeye nasıl dönüştürürsünüz?

20 yıl öncesindeki web siteler ile mevcut web site yapıları arasında çok az ortak nokta bulunmakta, geriye dönüp baktığımız da işlerin ne kadar hızlı değiştiğini görüyoruz.
Veli Akçakaya
Veli Akçakaya Drupal Developer
7 dakika okuma süresi
web-sitesinizi-bir-isletmeye-nasil-donusturursunuz

Web sitesinizi bir işletmeye nasıl dönüştürürsünüz?

Web yaygın şekilde kullanılmaya başlandığından beri Dijital Deneyimler bugüne kadar uzun bir yol kat etti. 20 yıl öncesindeki web siteler ile mevcut web site yapıları arasında çok az ortak nokta bulunmakta, geriye dönüp baktığımız da işlerin ne kadar hızlı değiştiğini görüyoruz.

Rekabetçi kalmak isteyen kuruluşların dijital trendleri takip etmeleri oldukça önemlidir. Bu yazımızda, şirketinizde kuruluşunuzun web sitesini yönetme sorumluluğunu kimlere verilmesi gerektiğini belirlemenize yardımcı olacak bilgileri paylaşacağız ve web sitenizin, dijital ekibinizin ve şirketinizin hızlı bir şekilde gelişmeye ve yenilik yapmaya hazır olmasını sağlamak için bazı önerilerde bulunacağız.

Sorun 1: Siteniz kullanıcılarınızı uzaklaştırıyor mu?

E-Ticaret web siteleri hariç, az sayıda şirket dijital varlıklarına fiziksel kurumsal varlıklarına verdikleri değeri göstermektedir. Bu bir hatadır. Dijital özellikler oldukça önemlidir.

Basitçe söylemek gerekirse, kötü tasarlanmış etkileşimler, kullanıcılarda kötü bir izlenim yaratır ve ziyaretçileri sitenizden ve kuruluşunuzdan uzaklaştırması olasıdır. En iyi dijital platformlar, kullanıcılar fark etmeden önce kullanıcı ihtiyaçlarını öngörürler. Rekabet gücünüzü korumak istiyorsanız, kullanıcılarınıza ihtiyaç duyduklarında tam olarak ihtiyaç duydukları şeyi verme konusunda proaktif olun.

Sorun 2: Siteniz yanlış yönetiliyor mu?

Geçmişte kuruluşlar web sitelerinin yönetimini tek bir takıma atama eğilimindeydiler ancak bu model artık günümüzde çalışmıyor. Dijital deneyimler karmaşıklığı arttıkça, web platformları kuruluşunuzun gittikçe daha farklı yerlerine dokunacak şekilde gelişti. Örneğin, aşağıdaki bölümlerin en temel web sitesinde bile yer alması gerekir:

Yasal

  • GSYİH uygunluğu
  • Kurumsal Yönetim
  • Ulaşılabilirlik

Pazarlama

  • SEO
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • Analiz ve Raporlama
  • Duyarlı Tasarım
  • Marka Yönetimi

Satış

  • Raporlama
  • Trafik Akışı

Bilgi Teknolojisi

  • Barındırma Ortamı, Hosting
  • Güvenlik
  • API

İşbirliği ve büyüme için uyarlanabilir bir platform oluşturma

Sayfa oluşturmak kolaydır fakat doğru hedef kitleye uygun içeriğe sahip doğru sayfayı sunmak zordur. Web yönetim araçları bu konuda oldukça kolaylık sağlamaktadır. Ekiplerin, müşterilerin dijital ortamınızda nasıl hareket ettiğini, kullanıcıların davranışlarını anlamanıza, ihtiyaçlarını tahmin etmenize yardımcı olur.

Bir ziyaretçinin sitenize ulaştığı andan itibaren, o ziyaretçi belirli bir sorunu çözmek istiyordur. İster ilk kez ziyaret eden biri olsun, ister geri dönen bir müşteri olsun, o anda ihtiyaçlarını önceden tahmin etmek ve net çözümler sağlamak, modern yüksek performanslı web sitelerinin nasıl değer ürettiklerinin göstergesidir.

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]