Ana içeriğe atla

PHP 7 yi İyi Yapan 7 Neden

PHP 7, 10 yıldan uzun bir süredir çıkarılan ilk büyük PHP sürümüdür
Veli Akçakaya
Veli Akçakaya Drupal Developer
3 dakika okuma süresi
php-7-yi-iyi-yapan-7-neden

2015 yılının sonlarına doğru çıkan PHP 7, 10 yıldan uzun bir süredir çıkarılan ilk büyük PHP sürümüdür ve PHP 6 'yı daha modern bir güncelleme sağlamak amacıyla bu versiyonu atlar. En faydalı özelliklerinden bazıları şunlardır.

  1. Benchmark-Breaking Performansı – 10 yıl, geniş kapsamlı şeyler için çok fazla zaman dilimi değildir, ancak internet açısından baktığımızda, bu zaman diliminde çok geniş bir yer kapladığını görüyoruz. PHP, yalnızca bellek tüketimini azaltmakla kalmayıp aynı zamanda performansı da artırmak için yeniden yapılandırıldı. PHP 7 kullanılan sitelerin her zamankinden daha hızlı çalıştığını görebiliriz (ve çoğu durumda iki kat daha hızlı).
  2. Anlaşılabilir Değişken Sözdizimi – PHP 'nin önceki sürümlerinde, çalışması gereken bazı variable-variable (değişken-değişken) ifadeler, geçersiz olarak sınıflandırılmıştı. PHP geliştiricileri, daha fazla değişken alternatifleri geliştirerek daha da tutarlı hale getirdi.
  3. Spaceship Operatörü – Birleşik Karşılaştırma Operatörü veya Üç Yollu Karşılaştırma operatörü olarak da kabul ediliyor. Bu operatörün simgesi <=> basit anlamda bir uzay gemisine benzediği için Spaceship Operatör olarak adlandırılmış. Bu operatör, iki değer eşitse 0, soldaki büyükse 1, sağdaki büyükse -1 değerini döndürür. Perl ve Ruby 'de de bu operatör, yönlü karşılaştırma ismiyle de zaten mevcut.
  4. CSPRNG (Kriptografik Olarak Güvenli Sözde Rasgele Sayı Üreteci) – Bu fonksiyon, PHP 7 için olarak farklı bir kullanıma sahip: Parolaların veya karmaşık parolaların üretilmesini kolaylaştıran rasgele sayı üretici. random_int ve random_bytes fonksiyonlarına göz atabilirsiniz.
  5. Scalar Type Hints (Tür Zorlamalı Kod Yazma) – Bu özellik, PHP 'de 10 yılı aşkın bir süredir zaten mevcut. (Ör: class ve dizi tanımlarken) PHP 7 ile beraber de bunlara yenileri eklendi: int, float, string, bool. Bu özellik, diğer programlama dillerinde olduğu gibi, belirtilen türlere göre değişken oluşturma, değer atama ve bu türlere göre hata yakalama olanakları imkanı veriyor.
  6. Anonymous Classes (Anonim Sınıflar) – Kullanıcıların, isim vermelerine gerek kalmadan nesneler oluşturmalarına olanak tanır. Genel anlamda, tek seferlik nesne kullanımları için idealdir. Daha fazla bilgi için PHP 'nin kendi sitesindeki anlatımına göz atabilirsiniz. http://php.net/manual/tr/language.oop5.anonymous.php
  7. Return Type Declarations (Dönüş Tipi Tanımlamaları) – Kod, okunması kolay olduğunda çoğu zaman daha iyidir. PHP 7 ile beraber gelen bu yeni tip tanımlamaları, yalnızca kodun okunmasını kolaylaştırmakla kalmayıp aynı zamanda fonksiyon sonucunda verilmek istenen veri tipini döndürmeye de olanak tanır. Aşağıdaki örneğe bakarak yeni kullanımı inceleyebilirsiniz. Buradaki püf nokta, fonksiyonun isminden hemen sonra : işareti konularak döndürülmek istenen tipin belirtilmesi.

    function helloDrupal() : string {
               return "Merhaba Drupal !";
            }

     

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]