Ana içeriğe atla

Güven Veren Web Siteleri Oluşturmak

Web günümüzde şirketlerin büyük kitleler ile iletişimde olduğu en temel ve yaygın mecradır.
Veli Akçakaya
Veli Akçakaya Drupal Developer
5 dakika okuma süresi
guven-veren-web-siteleri-olusturmak

Web günümüzde şirketlerin büyük kitleler ile iletişimde olduğu en temel ve yaygın mecradır, kişiler şirketler hakkında bilgiye öncelikle kendi web siteleri üzerinden ulaşmak ister. Web siteniz, ziyaretçilerinize güven vermelidir. Günlük hayatımızda da kişiler hakkında ilk algıdan bahsederiz, o kişi ile ilgili ilk birkaç saniye içinde iyi veya kötü bir fikre sahip oluruz. Web siteleri de insanlar gibi ziyaretçiler üzerinde ilk izlenim oluşturur ve ziyaretçiler bu izlenime göre web sitenizde zaman geçirmeye, alışveriş yapmaya devam eder veya etmez.

Güven web siteleri için olmazsa olmaz ilk kuraldır, siz ne kadar hızlı çalışan web siteleri yaparsanız yapın, ne kadar modern teknoloji varsa kullanın eğer ziyaretçilerde ilk izleniminiz olumlu değilse işiniz zor demektir. Peki bu güveni nasıl oluşturabilirsiniz;

Hazır tasarım kullanmayın. Ziyaretçileriniz web sitenizin size ait olduğunu, sizin bir parçanız olduğunu görmek ister. Eğer onlarca web sitesi tarafından kullanılan hazır tasarımları kullanırsanız kurumsal kimliğinizi web'e yansıtamaz, kullanıcılarda güven oluşturamazsınız. Yeterince iyi planlanmamış web siteleri kurumlara faydadan çok zarar verebilir, daha işin en başında web ile ilgili strateji ve felsefenizi oluşturmanız gerekiyor. Hazır tasarımlar gibi hazır fotoğraflar da kullanıcıda bir sıcaklık oluşturmayacaktır, eğer mümkünse size ait görseller kullanmanız daha doğru olacaktır.

Tasarım ilk algı için önemlidir, ancak siz sitenizi havalı göstermek için tasarımı abartırsanız bu ters etki oluşturur. Tasarım, hikaye atlatmak, içeriği öne çıkarmak ve kullanışlılık için önemlidir, tasarım basitliktir. Apple bunun en güzel örneklerinden biridir, açıkçası içeriği öne çıkaran, basit bir tasarımları var. Öne iPad, iPhone gibi ürünlerini çıkarmaktadır, tasarımı değil. 

Ziyaretçilerde güven oluşturan bir başka nokta da, bilinen müşterileriniz olması ve bunları öne çıkarmanızdır. Açılış sayfanızda müşterilerinizin logolarını kullanın, sizi tanımayan biri müşterilerinizi tanıyor olabilir, müşteriniz size güvendiğine göre o da size güvenebilir. Eğer mümkünse reklam veya sosyal medya yolu ile bilinir olun, ziyaretçileriniz web sitenize geldiklerinde sizi daha önce duymuş veya görmüşse güvenlemeleri daha kolay olacaktır, zaten bilinen bir markasınızdır. Sosyal medyayı da iyi kullanmanız gerekiyor, web sitenizdeki içeriklerin sosyal medyada kolayca paylaşılması için gerekli bağlantıların yer alması iyi olacaktır. Günümüzde insanların büyük bölümü sosyal medyada çokça vakit geçirmektedir. Özellikle çok sayıda takipçiniz & hayranınız varsa bunu web sitenizde duyurun ve onlarla sürekli iletişimde olun. 

Tüm bunların yanında web sitenizde teknik sorunlar olmamalıdır, örneğin web siteniz hızlı açılmalı, kırık bağlantı olmamalı, tüm görseller hızlıca yüklenmeli ve kaliteli olmalıdır. Web sitenizdeki navigasyon/menü yapınız da kullanışlılık için önemlidir, kolay anlaşılır bir site haritası oluşturun. Sonuç olarak;

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]