Ana içeriğe atla

E-Ticaret’te neden Drupal kullanmalıyım?

Drupal, e-ticaret için uygun yapıları tıpkı legolar gibi birleştirmenize olanak sağlayan bir içerik yönetim sistemidir.
Samet Yaman
Samet Yaman
10 dakika okuma süresi
e-ticarette-neden-drupal-kullanmaliyim

Drupal, e-ticaret için uygun yapıları tıpkı legolar gibi birleştirmenize olanak sağlayan bir içerik yönetim sistemidir.

Bu işin nasıl yapıldığına dair herhangi bir varsayım olmaksızın e-ticaret sitesi yapmanız için gereken yapıyı size ücretsiz sağlar.

İçeriğe Dayalı

İnternet üzerinden yapılan satışları yönetmek ve zengin bir kullanıcı deneyimi sunmak için gerekli her şeyi üzerinde barındırmasından dolayı tercih edilebilir.

Esneklik

İş yapma biçiminize uyacak şekilde son derece modüler ve yapılandırılabilir. Benzersiz ödeme modelleri gerektiren (örneğin yinelenen, lisanslama, abonelik gibi) her türlü fiziksel olan/olmayan ürün için idealdir. Mevcut en esnek e-ticaret çözümüdür.

Kullanımı Basit

Teknik olmayan personelin değişiklikleri yapmasını ve yeni fikirleri test etmesini kolaylaştırarak, yönetim odaklı ticaret için mükemmel uyumu sağlayarak yönetim sisteminin özelleştirilebilir, iş akışının da geliştirilmesini sağlar.

Açık Kaynak

Düşük maliyetler, yüksek kalite, yenilik ve daha hızlı web sitesi deneyiminin altında yatan özellik ise açık kaynaklı olmasıdır. Bu sayede Drupal Topluluğunun yaptığı onlarca güncellemeye ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Genişletilebilir

Son derece genişletilebilir yapıda olduğundan üçüncü taraf sistemler, özellik geliştirmeleri ve Uluslararası işlevsellik ile entegrasyonlar yoluyla herhangi bir boyuttaki internet sitelerinin değişen ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde uyarlanabilir.

Commerce Eklentisi

Elbette tüm bunları anlatırken Commerce eklentisinden söz etmemek olmaz. Bu eklenti sayesinde internet sitenizi hızla e-ticarete uygun hale getirebilirsiniz. İçerisinde bulundurduğu özellikler sayesinde ürünlerinize, müşterilerinize ve daha bir çok konu hakkında raporlara hızla ulaşabilirsiniz. Commerce eklentisinden 8 maddede bahsetmek gerekirse;

Mağazacılık

Drupal, e-ticaret ile uğraşanların kataloglarını, kategorilerini ve sitelerini güvende tutmasına olanak tanıyan güçlü bir taksonomi motoru sunar. Alışveriş yapanlar, aradıklarını bulmak için sonuçları hızlıca daraltmak amacıyla yönlü arama kullanabilir.

Raporlama

Temel raporlar, eklenti yüklendikten sonra özelleştirilebilir. Satışları, sipariş durumunu, müşterileri, ödeme yöntemlerini ve daha fazlasını gösteren gelişmiş raporlar panosu eklentiye dahildir.

Pazarlama

Commerce eklentisi Drupal üzerinde çalıştığından, Drupal'ın tüm özelliklerinden yararlanmaktadır. Bu yüzden basit bir sürükle + bırak arayüzü ile yeni kampanyalar başlatabilirsiniz. Sitenizin arama motorları tarafından bulunmasını sağlamak için eklentide ki her sayfa SEO için optimize edilmiştir.

Entegrasyonları

3. parti ödeme geçitleri, CRM ve ERP paketleri, nakliye ve yerine getirme, çeviri hizmetleri, web sitesi arama motorları, performans izleme araçları ve daha fazlasını kolayca bağlayarak Commerce eklentisi ile birlikte kullanabilirsiniz.

Kolay İçerik Oluşturma ve Mağazacılık

Drupal ile içerik oluşturmak basit ve eğlenceli. Destek makalelerinden ürün açıklamalarına kadar tüm katalog, içerik oluşturma ve görüntüleme araçları birlikte çalışarak içeriğin yayınlanmasını ve korunmasını kolaylaştırır.

Yetenek ve Deneyim Topluluğu

Dünya çapındaki Drupal topluluğu, işlerin nasıl yapıldığına dair bilgilerini paylaşıyor. Merak ettiğiniz bir şey varsa, elbet birinin size bu konuda cevabı vardır. Önceden oluşturulmuş çözümler sayesinde açık kaynağın gücü sürekli artmaktadır. Drupal kullanıcıları dünya çapındaki topluluk tecrübelerine erişebilir. Daha önce hangi yazılım size bu kadar destek sağlayabildi?

Çoklu Kanal

Her ortama uyum sağlayabilecek yapıda bulunması sebebiyle **birden çok kanalda (web siteleri, mobil cihazlar, kiosklar, mağaza vitrinleri ve daha fazlasına) **rahatça hizmet verebilirsiniz.

Güvenlik

Drupal'ın topluluğu, Drupal sitelerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için sayısız göz ve kulak sağlar. Ve bu sayede asla bir gece uykusunu kaybetmezsiniz.

Kısaca özetlemek gerekirse Drupal ile e-ticaret sitesi yaptığınız zaman, esnek, hızlı ve kullanımı basit bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Ayrıca açık kaynak kodlu olmasından dolayı güvenli ve sürekli gelişir yapıda olduğunu da unutmamak gereklidir.

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]