Ana içeriğe atla

Web Geliştiriciler İçin En İyi 10 Web Sitesi

İnternetin başlangıcından beri web sitesi tasarımında çok yol katedildi.
Seyfettin Kahveci
Seyfettin Kahveci
10 dakika okuma süresi
bir-web-gelistiricisinin-gormesi-gereken-en-iyi-10-web-sitesi

Sitepoint

1999 yılında Avustralya da kurulan bu site kullanıcılara web , mobil, tasarım geliştirme kaynaklarını sunmaktadır.  Bir fikir kaynağı, ipucu, yeni API'ler hakkında makalelerin yanı sıra wordpress gibi temel çerçeve bilgilerde yayınlamaktadır.

Github

Github, günümüzde popülerleri arasında yer alan ücretsiz plan oluşturulabilen sürüm kontrol sistemleri için uzak bir depo(repository) dur.

Versiyon kontrollerini yapmak için release işlemlerini anlamak ve bir versiyon eklendiğinde, bir süre sonra eski bir versiyona dönüp oradaki dosyada ve kodlarda değişiklikler yapabilir veya istenilen kod güncellemelerini de pratik bir şekilde yapmaya olanak sağlamaktadır.

Css-tricks

Web tasarımı ve geliştirilmesi hakkında makaleler, videolardan oluşan bir sitedir. HTML, CSS , Java Script, Jquery , SVG , PHP, WordPress gibi kategoriler yer almaktadır.

A List Part

1998 yılında yayın hayatına başlayan A List Apart  web içeriğinin tasarımını, gelişimini ve anlamını, web standartları ve en iyi uygulamalar hakkında bilgiler vermektedir. Web geliştiricilerin ufkunu açan en iyi bloglar arasında yer alır.

Smashing Magazine

Hem tasarımcılar hem de geliştiriciler için oldukça idealdir. Smashing Magazine'in popülaritesi gittikçe artmaktadır. Grafiklerden kodlamaya, tasarıma ve hatta ilham vermeye kadar her şeyi içeren makaleleri her zaman kişilik ve mizah dalgasıyla yazılır.

WebAppers

WebAppers, çevrenin en iyi açık kaynak kodlarına rehberlik etmektedir. Bu, mutlak bir altın madeni olup, ücretsiz JavaScript ve Ajax bileşenleri ile doludur. 

Woork Up

Work Up, bu listede en parlak bloglardan biridir. Hem tasarımcıları hem de geliştiricileri hedef alan bu derste, kapsamlı teknik ders kitaplarının ve diğer kaynakların yanı sıra en son teknoloji haberleri de bulacaksınız.

Tympanus

Codrops, son web eğilimleri, teknikleri ve yeni  teknolojiler hakkında makaleler ve öğreticiler yayınlayan bir web tasarım ve geliştirme bloğudur. Ücretsiz, ilham verici ve yenilikçi içerik sağlamaktadır.

Onextrapixel 

OXP, gerçekten bilen iki Singapurlu geliştirici ve tasarımcı tarafından oluşturuldu. İpuçları, öğreticiler ve kaynakları bol bol göreceksiniz.

CodePen

İnternet tasarımcıları için en büyük topluluk web sitelerinden biridir. Bir web sitesi galerisi değil, kullanıcıların kod parçalarını ve tasarımlarını diğer geliştiricilerle paylaşmasına ve tasarımlarında diğer kullanıcılardan geri bildirim almalarına olanak tanıyan bir platformdur. Bu sitede çok sayıda CSS tabanlı tasarım öğesi bulunmaktadır.

Ofislerimiz

Drupart Locations

Ofislerimiz

Drupart AR-GE

GOSB Teknopark Hi-Tech Bina 3.Kat B3 Gebze - KOCAELİ

+90 262 678 8872

+90 216 706 12 58 

[email protected]

Londra

151 West Green Road, London, England

+44 203 815 6478

[email protected]

Newark

112 Capitol Trail Suite, A437 Newark DE, 19711

+1 (740) 666 6255

[email protected]

Wiesbaden

Hinterbergstraße 27
65207 Wiesbaden
Deutschland

+49 (0) 6151 – 492 70 23

[email protected]